Translate

sobota, 19 marca 2016

Piszinger

Piszinger to andruty/wafle przełożone kremem, a następnie pokrojone w mniejsze części. Idealne do kawy czy herbaty. Nam najbardziej smakuje piszinger z kajmakiem. Jest to doskonały pomysł na szybki i tani deser. Zapraszam!

SKŁADNIKI:
  • puszka (510 g) masy krówkowej (kajmaku)
  • 100 g masła
  • opakowanie kwadratowych wafli

PRZYGOTOWANIE:

Masło ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie do masła dodajemy po łyżce kajmaku i całość miksujemy na gładki krem.

Pierwszego wafla posmaruj częścią kremu i przyłóż kolejnym waflem. Proces ten powtarzaj do momentu, aż zabranie kremu i wafli. Teraz piszingera można dociążyć dużą książką, by wszystko dobrze się połączyło i odstawić. Po ok. 3 godzinach można go pokroić. Smacznego!



3 komentarze: