Piszinger to andruty/wafle przełożone kremem, a następnie pokrojone w mniejsze części. Idealne do kawy czy herbaty. Nam najbardziej smakuje piszinger z kajmakiem. Jest to doskonały pomysł na szybki i tani deser. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- puszka (510 g) masy krówkowej (kajmaku)
- 100 g masła
- opakowanie kwadratowych wafli
PRZYGOTOWANIE:
Masło ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie do masła dodajemy po łyżce kajmaku i całość miksujemy na gładki krem.
Pierwszego wafla posmaruj częścią kremu i przyłóż kolejnym waflem. Proces ten powtarzaj do momentu, aż zabranie kremu i wafli. Teraz piszingera można dociążyć dużą książką, by wszystko dobrze się połączyło i odstawić. Po ok. 3 godzinach można go pokroić. Smacznego!
uwielbiam :) kojarzy mi się z dzieciństwem w wersji czekoladowej :)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam piszinger <3
OdpowiedzUsuńBardzo proste i super smaczne!
OdpowiedzUsuń