Translate

piątek, 7 lutego 2014

Jajecznica na mleku

Jajecznica na mleku to pyszna alternatywa dla tej smażonej na maśle. 
Jest lekka i o wiele mniej kaloryczna. 
To pyszny pomysł na śniadanie bez strachu o naszą linię. Zapraszam!

SKŁADNIKI:

- 2 jajka
- ok. 1/3 szklanki mleka
- sól

PRZYGOTOWANIE:

Na rozgrzaną patelnię wlewamy połowę mleka, wbijamy jajka i od razu solimy. Gdy jajko zacznie się ścinać mieszamy je drewnianą łopatką. Pod koniec dolewamy resztę mleka, by jajecznica nie była sucha. Możemy ją posypać szczypiorkiem lub chudą szynką. Smacznego!

Śniadanie mistrzów

13 komentarzy:

  1. Ja robię na śmietanie, ale twoja mniej kaloryczna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgłodniałam, idę na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  3. To propozycja jak najbardziej dla mnie, super:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda smacznie i ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przypomniałaś mi czasy dzieciństwa - mój tata taką mi robił :) a teraz ja też zrobię...

    OdpowiedzUsuń
  6. takiej nigdy nie jadałam...

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja mama i ja do tej pory robię jajecznicę na śmietanie, jest delikatna i pyszna!:) Na mleku jeszcze nie próbowałam ale to kwestia czasu;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Już wiem, co jutro jemy na śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. O! To coś nowego. Jutro niedziela, więc nie mam wątpliwości co zjem na śniadanie. Dzięki za podpowiedź:)

    OdpowiedzUsuń
  10. dla mnie tradycyjnie pozostanie ta na maśle :)
    Ale zieleninki też dodaję! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. na mleku nie robiłam,ciekawy sposób:)

    OdpowiedzUsuń
  12. No coś Ty...;)! Bez masełka...;)? Muszę spróbować.....

    OdpowiedzUsuń
  13. Dziś wypróbuje ten przepis bo jajecznicy na mleku jeszcze nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń