Jajecznica na mleku to pyszna alternatywa dla tej smażonej na maśle.
Jest lekka i o wiele mniej kaloryczna.
To pyszny pomysł na śniadanie bez strachu o naszą linię. Zapraszam!
- 2 jajka
- ok. 1/3 szklanki mleka
- sól
PRZYGOTOWANIE:
Na rozgrzaną patelnię wlewamy połowę mleka, wbijamy jajka i od razu solimy. Gdy jajko zacznie się ścinać mieszamy je drewnianą łopatką. Pod koniec dolewamy resztę mleka, by jajecznica nie była sucha. Możemy ją posypać szczypiorkiem lub chudą szynką. Smacznego!
Ja robię na śmietanie, ale twoja mniej kaloryczna:)
OdpowiedzUsuńZgłodniałam, idę na śniadanie.
OdpowiedzUsuńTo propozycja jak najbardziej dla mnie, super:)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie i ciekawie :)
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś mi czasy dzieciństwa - mój tata taką mi robił :) a teraz ja też zrobię...
OdpowiedzUsuńtakiej nigdy nie jadałam...
OdpowiedzUsuńMoja mama i ja do tej pory robię jajecznicę na śmietanie, jest delikatna i pyszna!:) Na mleku jeszcze nie próbowałam ale to kwestia czasu;)
OdpowiedzUsuńJuż wiem, co jutro jemy na śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńO! To coś nowego. Jutro niedziela, więc nie mam wątpliwości co zjem na śniadanie. Dzięki za podpowiedź:)
OdpowiedzUsuńdla mnie tradycyjnie pozostanie ta na maśle :)
OdpowiedzUsuńAle zieleninki też dodaję! :D
na mleku nie robiłam,ciekawy sposób:)
OdpowiedzUsuńNo coś Ty...;)! Bez masełka...;)? Muszę spróbować.....
OdpowiedzUsuńDziś wypróbuje ten przepis bo jajecznicy na mleku jeszcze nie jadłam!
OdpowiedzUsuń