Przepis na te pyszne kotleciki dostałam od koleżanki. Mogą być dodatkiem do mięsa bądź samodzielnym daniem np. z sosem pieczarkowym. Fantastycznie smakują, są delikatne i sycące. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 200 g ryżu
- 2 jajka
- pęczek natki pietruszki
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, lekko go rozgotowując (by lepiej się kleił). Do zimnego ryżu wbijamy jajka, dodajemy łyżkę bułki tartej oraz posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Smacznego!
bajerancko się prezentują, mmm:) jadłabym je chyba same, po co zabijać smak mięchem ;D
OdpowiedzUsuńHej postanowiłam w końcu zacząć blogować, i spodobało mi się a twoją stronę muszę przyznać też odwiedzam systematycznie. Pozdrawiam Iza
OdpowiedzUsuńHej postanowiłam w końcu zacząć blogować, i spodobało mi się a twoją stronę muszę przyznać też odwiedzam systematycznie. Pozdrawiam Iza
OdpowiedzUsuńbardzo smakowite :)))
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, takie kotleciki:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł:) ślicznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńNo i co najlepszego narobiłaś? Juz mi siostra każe jutro na obiad zrobić :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że wyszło pysznie :)
UsuńJuż wiem co dziś zrobię na obiad!
OdpowiedzUsuńkiedyś widziałam nadziewane w środku:) bardzo fajne te kotleciki:)
OdpowiedzUsuńjaki fajny pomysł na kotleciki:) wyglądają bardzo apetycznie:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńBaaardzo apetyczne :)!
OdpowiedzUsuń????????????????????Zadna nowosc.
OdpowiedzUsuńNie wiedzialam,ze komentarze zatwierdza sie(polityka haha).
OdpowiedzUsuń