Dania z makaronu zawsze są mile widziane na naszym stole. Bo przecież jest smaczny, a do tego bardzo szybki w przygotowaniu. Sprawdza się w zapiekankach, daniach z sosami ale też i w sałatkach. Nigdy się na nim nie zawiodłam:)
Dziś ze względu na brak czasu wypróbowałam nowy sos warzyno - pieczarkowy Tarsmak. Jest smaczny na zimno i na ciepło. W jego składzie nie znalazłam nic podejrzanego, tylko warzywa, przecier pomidorowy, ocet, troszkę skrobi i przyprawy. Warto zawsze mieć słoiczek w lodówce w razie nagłego głodu. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 200 g ulubionego makaronu
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- sos warzywno - pieczarkowy Tarsmak
- ser do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Sos przelewamy do rondelka, dodajemy odsączonego tuńczyka i podgrzewamy. Na talerzu układamy ugotowany makaron, zalewamy go sosem z tuńczykiem i posypujemy żółtym serem. Smacznego!
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńPysznie jest zjeść taki makaron!
OdpowiedzUsuńTylko sos zrobiłabym sama...
Pozdrowienia.
mniam, zjadłabym cos takiego:)
OdpowiedzUsuńProsto i pysznie :) Tylko sos wolę zrobić sama.
OdpowiedzUsuńBardzo dobre są te sosy:) Z makaronem poezja.
OdpowiedzUsuńja tam sama robię sosy do makaronu ;)
OdpowiedzUsuńobiadek wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy nie miałam styczności z tymi sosami
OdpowiedzUsuńHmm nie jadłam tych sosów. Ba nawet ich na półce w sklepie nie widziałam... Ale może dlatego że jakoś unikam gotowych dań. Ale sosik warzywny to uwielbiam ... :)
OdpowiedzUsuńJakie smakowitości ;)
OdpowiedzUsuńładnie to wygląda, a dodatek gotowego sosu czyni to danie ekstremalnie szybkim :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron. Z sosami, warzywami i całą resztą. Ale te sosy są dla mnie nowością. Trzeba ruszyć do sklepu i wypróbować. Taka propozycja to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Pycha! Pozdrawiam majowo:)))
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze, ze smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuń