Translate

wtorek, 27 listopada 2012

Pyszny schab z brokułami i serem

Kotlety ze schabu pod brokułowo - serową pierzynką to smaczny pomysł jak połączyć mięso z warzywami. Idealny pomysł na obiad dla dzieci. Zapraszam!

SKŁADNIKI:

- 2 kotlety ze schabu
- 4-5 różyczek brokuła
- 2 plasterki sera żółtego
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Schab myjemy, osuszamy i rozklepujemy, opruszamy solą i pieprzem. Ozłacamy go na rozgrzanym oleju z obu stron. Brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki rozgniatamy do widelcem i układamy na podsmażonym mięsie, na to kładziemy platerek sera i dusimy na patelni pod przykryciem ok. minuty. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Smacznego! 


13 komentarzy:

  1. Wspaniały pomysł ja następnym razem tak zrobię. Brokuły wcześniej gotowałaś? Czy doszły w piekarniku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Brokuł jak w przepisie gotowałam al dente, a kotlety dochodziły nie w piekarniku a na patelni pod pokrywką :)

      Usuń
  2. Ale pysio, uwielbiam brokuły ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Brokuły i ser żółty - boskie połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. u mnie jest podobny podział mięsno warzywny:D bardzo smaczny obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie kotleciki, ale z kurczaka:)

    OdpowiedzUsuń
  6. tak to już jestz tymi facetami, że obiad bez mięsa dla nich nie istnieje:P ale na szczęscie my mamy na to sposoby, podoba mi się ten pomysł bo bardzo lubię brokuła:) do tej pory robiłam jedynie z papryką lub pieczarkami:)

    OdpowiedzUsuń
  7. o wowo! a ja dzisiaj właśnie mam schab.. moze pozycze przepis, bo to smacznie wyglada?

    OdpowiedzUsuń