Translate

wtorek, 28 maja 2013

Kaszanka w kapuście kiszonej z grilla

Jeśli znudziły się Wam kiełbaski z grilla zachęcam do wypróbowania pomysłu na kaszankę lub krupnioka z grilla w kapuście kiszonej i cebulce. Smakują rewelacyjne, a przekona się o tym każdy kto tylko spróbuje. Zapraszam!



SKŁADNIKI: (ilość dowolna)

- kaszanka lub krupnioki
- kapusta kiszona
- cebula
- sól, pieprz
- folia aluminiowa


PRZYGOTOWANIE:

Kapustę odciskamy z wody, a cebulkę obieramy i kroimy w piórka. Z folii urywamy dość duże arkusze. Na każdym z nich układamy (jak na zdjęciu poniżej) :
- kapustę kiszoną
- kilka piórek cebuli
- lekko doprawiamy
- kaszankę/krupnioka
- kapustę kiszoną
- cebulkę
- doprawiamy
Wszystko dokładnie zawijamy i grillujemy aż kapusta i cebulka zmiękną. Smacznego!


28 komentarzy:

  1. ja robię bez kapusty, a kaszankę uwielbiam:) często smażoną z cebulką robię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. DAJ JEDNA:)
    pysznie wyglada :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przy najbliższej okazji (jak pogoda sie poprawi) wypróbuję ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ooo.. Juz drugi taki przepis widze, wyglada genialnie:)
    A mniej wiecej ile czasu potrzebuje? Około godziny?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mniej więcej pół godziny, ale to zależy od temperatury ognia :) Polecam, są pyszne :)

      Usuń
  5. jeszcze w takiej odsłonie nie jadłam, ale podoba mi się to połączenie smaków:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepis idealny na tak zwane łono przyrody. Niestety łono coś miewa humory. Czekam na chwilę bez wody z nieba i zaserwuję gościom twoją kaszankę. Brzmi i wygląda obłędnie. Pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  7. ten dodatek kapusty do kaszanki genialny pomysł, chętnie wykorzystam przy najbliższym grillowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ciekawa propozycja :) mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Próbowałam twój przepis i wszystkim smakowało, mało wszyscy byli zachwyceni:) niepowtarzalny smak:) gorąco polecam:) pozdrawiam i życzę miłego dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  10. ojej, nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam kaszankę :) ale za pomysł dziękuję na pewno wykorzystam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam! Czym doprawić? Jakich przypraw użyć?

    OdpowiedzUsuń
  12. Smakowity przepis :) polecam go również do żymloków ( bułczanki), kaszanka i krupniok to to samo ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. A kapuste moczymy wczesniej w wodzie czy nie?

    OdpowiedzUsuń
  14. Nie, używamy kapusty kiszonej prosto z beczki (lub sklepu) :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Czy można użyć młodej kiszonej kapusty ?
    /

    OdpowiedzUsuń
  16. Ja najpierw podsmażyłam kapustę z cebulka na patelni i wtedy do folii z krupnioczkiem na grila. Wyszła mi znacznie lepsza

    OdpowiedzUsuń
  17. polecam pycha :) tylko prze cięłam wzdłuż tak na 1/2 głębokości tam troszkę wepchnełam kapusty i dużą górkę na wierzch, sporo pieprzu i mocno zawinąć, koło 40 min, najlepiej jedną na test wyciągnąć czy kapusta zmiękła. Smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Dobrze jest też przed położeniem usunąć z kaszanki flak. Nie wpływa na smak a wygodniej sie konsumuje:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Witam a czy mogę przygotować go dzień wcześniej?

    OdpowiedzUsuń
  20. Dobrze jest też przed położeniem usunąć z kaszanki flak, wtedy kaszanka bardziej przejdzie smakami kapusty i cebuli , no i oczywiście dużo wygodniej się zjada. Osłonka z flaka się nie ciągnie. Robię tak od wielu lat.Zimą przygotowuję taką w piekarniku, tylko wtedy nie używam alu folii tylko foremek.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  21. Dobrze jest też przed położeniem usunąć z kaszanki flak, wtedy kaszanka bardziej przejdzie smakami kapusty i cebuli , no i oczywiście dużo wygodniej się zjada. Osłonka z flaka się nie ciągnie. Robię tak od wielu lat.Zimą przygotowuję taką w piekarniku, tylko wtedy nie używam alu folii tylko foremek.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń