Jeśli znudziły się Wam kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce to zapraszam Was na pyszne roladki - świetną alternatywę dla zwykłych schaboszczaków.
Lekka i wiosenna wersja schabu może być jeszcze pyszniejsza!
SKŁADNIKI: (2 szt.)
- 2 plastry schabu
- duża garść świeżego szpinaku
- 2 grube plastry żółtego sera
- sól, pieprz
- 1 jajko
- mąka
- 4 łyżki oleju do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy szpinak i ser, zawijamy roladkę. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Smacznego!
uwielbiam je !
OdpowiedzUsuńdo tego te kuszące zdjęcia
super ! :)
o wow, jak to pysznie wygląda! daj jedną :p
OdpowiedzUsuńNo to by moje chłopy zjadły! Wyglądają pięknie :)
OdpowiedzUsuńPyszota,cos dla mnie.
OdpowiedzUsuńpysznie nadziane:) obiad idealny i dla mnie i dla mojego A. który musi mieć mięso:P
OdpowiedzUsuńhttp://dusia-gotuje.blogspot.com/2013/04/konkurs.html
OdpowiedzUsuńzapraszam do konkursu !!!! :)
Ciekawy przepis:) Muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńuwielbiam je:) Ale nabrałam na nie ochoty:) Wyglądają wyśmienicie:) palce lizać:)
OdpowiedzUsuńPodobne roladki robię z kurczaka ale widać ze schabu też wychodzą mega apetyczne:)!
OdpowiedzUsuńale to bajernacko wygląda! :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym sobie taki obiadek:)
Pyszotka, już się wpraszam:D
OdpowiedzUsuńDoskonałe!
OdpowiedzUsuńTen pyszny środek jest tak kuszący...
Zrobię je po powrocie z majówki.
Pozdrowienia!