Będąc w Lidlu zobaczyłam świeży makaron naturalnie barwiony czarną mątwą. Od razu wiedziałam, że muszę zrobić coś pysznego z jego udziałem. Zapraszam na polsko - włoską ucztę makaronową :)
SKŁADNIKI:
- 250 g świeżego makaronu
- pojedyńcza pierś z kurczaka
- 100 g świeżego baby szpinaku
- 100 g świeżych pieczarek
- sos sojowy, sos worcestershire
- łyżka soku z limonki
- sól, pieprz
- olej
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy do niego pokrojone pieczarki i szpinak. Dusimy aż wszystko będzie miękkie. Do kurczaka wrzucamy ugotowany makaron. Danie doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki oraz sosem worcestershire. Smacznego!
Wygląd tego makaronu mnie nie przekonuje :P A jak smakuje?
OdpowiedzUsuńJak makaron, nic nadzwyczajnego :) Polecam :)
UsuńEj, ten kolor jest genialny!;) tak fajnie sie komponuje z jasnym kurczakiem:)
OdpowiedzUsuńsuper danie!
OdpowiedzUsuńo wow, ale apetycznie to wyglada :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam takiego makaronu:) a szpinak świeży już króluje, u mnie w sklepie już dziś też zauważyłam:)
OdpowiedzUsuńPycha danie:)
Uwielbiam takie makarony :)!
OdpowiedzUsuńGenialny makaron, mialem 2 maja urodziny i dziewczyna zrobila mi cos podobnego :) fantastyczny przepis na obiad :)
OdpowiedzUsuń