Translate

niedziela, 16 grudnia 2012

Wędzony pstrąg na chrzanowej kanapce

Niedzielne śniadanko, uwielbiam je! Połączenie pstrąga z chrzanem jest genialne! Kanapki podpatrzone w jednym z kulinarnych programów :) Pyszne, warte przejedzenia się nimi... :)
Jeszcze nie raz zawitają na moim stole.


SKŁADNIKI:

- wędzony pstrąg
- tarty chrzan
- masło
- zielona cebulka
- chleb

PRZYGOTOWANIE:

Chlebek kroimy w kromki, smarujemy lekko masłem, na to grubo chrzanem. Na chrzanie układamy kawałki rybki i posypujemy pokrojoną zieloną cebulką. Takie łatwe a tak smaczne! Delektujcie się :)


9 komentarzy:

  1. apetyczna kanapka:) nie tylko na śniadanie, ale także na jakąś imprezę, gdzie serwuje się różne przekąski w formie kanapeczek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha ;)

    Przypominam o konkursie z PRYMAT i zapraszam : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Chrzanu nie lubię, ale ten pstrąg na kanapkach wygląda bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. częstuję się, bo uwielbiam chrzan! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. nigdy tak nie jadłam, ale musi być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj to musi być pycha :) uwielbiam rybki , wędzone i w ogóle wszystkie. taka wersja z chrzanem na pewno będzie pycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. wędzony pstrąg- rozmarzyłam się :)

    OdpowiedzUsuń