SKŁADNIKI:
- kaszanka
- cebula
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni, dodajemy kaszankę. Ja lubię ją poprzekłuwać by cały środek wypłynął. Lekko podsmażamy. Dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka i razem dusimy. Przyprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie surówka z białej kapusty i rukoli i świeży chlebek. Smacznego! :)
Kiedyś uwielbiałam kaszankę ;) Teraz nie przepadam, ale to wciąż takie wspomnienie smaku z dzieciństwa.
OdpowiedzUsuńA ja znów odwrotnie, za dziecka nie było możliwości bym jej skosztowała ;)
UsuńUwielbiam kaszankę!
OdpowiedzUsuńOj jak ja dawno takiej kasznki nie jadłam.
OdpowiedzUsuńuwielbiam!:) przeważnie robię na kolacje, dawno nie jadłam.
OdpowiedzUsuńJejciu! Ty to wiesz jak dogodzić człowiekowi. Kaszanka z cebulką! Z surówką. Toż to brzmi jak dom rodzinny. Niebo w gębie!
OdpowiedzUsuńCieszę się i polecam szybciutki obiadek :)
UsuńObecnie nie lubię, ale jak byłam mała to jadałam.
OdpowiedzUsuńuwielbiam, zwłaszcza jakskórka jest chrupiąca :)
OdpowiedzUsuńSzybko smacznie, a w dodatku bardzo zdrowo - to naprawdę lubię :)
OdpowiedzUsuńPychota, na obiad tego nie jadłam, ale na kolację mniam :-)
OdpowiedzUsuń