Jako, że dziś ostatni dzień 2012 roku pragnę Wam życzyć samych dobroci na ten, który się zbliża wielkimi krokami. Zawsze sobie powtarzam, by ten nadchodzący rok nie był gorszy od poprzedniego, ale Wam życzę by był o wiele lepszy, obfitujący w pasmo samych sukcesów i powodzeń! Szczęśliwego Nowego Roku Kochani!
A wracając do obiadku dziś kolejny dzień, kiedy obiad trzeba zrobić migiem i tak samo szybko zjeść. Ale do tego smacznie! Do tego celu użyłam mieszankę do makaronu po chińsku firmy Royal Brand wraz z mięsem mielonym. Danie szybkie i smaczne. Polecam!
SKŁADNIKI:
- 250 g mięsa mielonego
- mieszanka do makaronu po chińsku
- pół opakowania makaronu chińskiego
- sos sojowy
- sól, pieprz
- zielona cebulka
- prażone orzeszki ziemne
PRZYGOTOWANIE:
Makaron przygotowujemy jak na opakowaniu. Mięso podsmażamy na patelni, lekko doprawiając. Mieszankę przypraw namaczamy w wodzie ok 10 ,minut po czym dodajemy do mięsa wraz z sosem sojowym. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 5 min. po czym dodajemy przygotowany makaron i dobrze mieszamy. Gdy grzybki zmiękną, a makaron nabierze aromatu danie jest gotowe. Podawać z posiekaną zieloną cebulką i prażonymi orzeszkami. Smacznego!
W skład mieszanki wchodzą same naturalne składniki: chilli, czosnek, cebula, pieczarki, grzyby mun, lubczyk i orzeszki ziemne.
bardzo apetycznie te orzeszki na wierzchu wyglądają :) wesołego i udanego sylwestra:)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńMam taką matę do robienia sushi, ale nie przepadam i baaaardzo rzadko robię...
Niech nadchodzący rok będzie lepszy od tego i przyniesie nowe wyzwania i wiele radości :)
pyszny i prosty obiadek:) również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam za życzenia, również przesyłam najlepsze życzenia noworoczne!
OdpowiedzUsuńmniam, wygląda wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! I jeszcze te orzeszki prażone...pycha!
OdpowiedzUsuńzachęciłaś mnie do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńpolecam :D
Usuńmoje smaki ;) taki makaronik to bym zjadła :)
OdpowiedzUsuń