Dziś przygotowałam dla Was kolejny pomysł na fit obiad. Spaghetti z mielonym indykiem w pysznym, pomidorowym sosie. Przepis ten otrzymałam od mojej dietetyk Adrianny i od razu przypadł mi do gustu. Wyobraźcie sobie, że jutro miną trzy tygodnie odkąd jestem na diecie i powoli efekty widać gołym okiem. Ale ten czas leci... Z dnia na dzień jestem z siebie bardziej zadowolona, a gubione centymetry są dla mnie najlepszą motywacją. Spaghetti z tego przepisu jest nie tylko smaczne, ale bardzo pożywne. Zapiszcie ten przepis koniecznie.
SKŁADNIKI: (przepis dla 1 osoby)
- 60 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
- 80 g mięsa mielonego z indyka
- 150 g pomidorowej passaty lub pomidorów z puszki
- 1/2 małej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka bazylii
- po 2 szczypty soli i pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.
2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę, dodajemy mięso, czosnek przeciśnięty przez praskę, całość doprawiamy przyprawami i chwilę smażymy.
3. Do mięsa wlewamy passatę lub pomidory i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
4. Odcedzony makaron, przekładamy na talerz, dodajemy mięso i dekorujemy ziołami. Smacznego!
Dieta nie musi być nudna, droga, ani opierać się na sałacie :) Jeśli choć trochę zachęciłam Was tym przepisem do przejścia na zdrową dietę, zapraszam Was na stronę Adrianny. Ada po pierwszej wizycie przygotuje dla Was indywidualny plan żywieniowy, da listę zakupów i dużo motywacji, by walczyć ze zbędnymi kilogramami. Polecam :)
pyszny sos:)
OdpowiedzUsuńprzepyszne spaghetti :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuń