Translate

niedziela, 30 czerwca 2013

Croissanty z konfiturą z czarnej porzeczki


Prawdziwie francuska uczta dla smakoszy ciasta francuskiego z równoważącą słodyczą czarnej porzeczki. Nic dodać nic ująć. Niebo. Ciasto maślane, chrupkie, mmm rozpływające się w ustach. Konfitura słodka, ale i lekko kwaśna. Z dużą ilością owoców. Polecam tę od KROKUS - smakuje jak domowa! Zapraszam!


poniedziałek, 24 czerwca 2013

Ciasto kakaowe z truskawkami

Jako, że bardzo lubię ten przepis postanowiłam go lekko, nawet bardzo lekko zmodyfikować i zamiast jabłek dodać truskawki, na które teraz jest sezon. Myślę, że każde owoce w tym połączeniu będą pyszne. Zapraszam!


środa, 12 czerwca 2013

Sałatka ze szpinaku i rukoli z kurczakiem i truskawkami

Sezon na szpinak ogródkowy już się zaczął. Korzystam ile mogę! Co prawda poniedziałkowy grad (wielkości piłeczek tenisowych) zniszczył większość grządek, ale żyję nadzieją, że warzywka się opamiętają i jeszcze coś z nich będzie... 
Zapraszam!


poniedziałek, 3 czerwca 2013

Sos czosnkowo - koperkowy

Uwielbiam czas spędzania popołudni na ogródku. I mimo, że pogoda nas nie rozpieszcza to czasem znajdzie się chwilka by rozpalić grilla i zjeść zdrowy posiłek na łonie natury. Sos czosnkowo - koperkowy (koperek z ogródka) jest świetnym uzupełnieniem do sałatek, mięska z grilla, kanapek, czy przekąsek słonych. Zapraszam!