Translate

poniedziałek, 3 czerwca 2013

Sos czosnkowo - koperkowy

Uwielbiam czas spędzania popołudni na ogródku. I mimo, że pogoda nas nie rozpieszcza to czasem znajdzie się chwilka by rozpalić grilla i zjeść zdrowy posiłek na łonie natury. Sos czosnkowo - koperkowy (koperek z ogródka) jest świetnym uzupełnieniem do sałatek, mięska z grilla, kanapek, czy przekąsek słonych. Zapraszam!

SKŁADNIKI:

- 100 ml majonezu (dobrej jakości)
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2-4 ząbki czosnku (w zależności od gustu)
- pęczek koperku
- sól, pieprz, cukier

PRZYGOTOWANIE:

W miseczce mieszamy majonez z jogurtem. Przeciskamy do niej czosnek oraz dodajemy posiekany koperek. Wszystko dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz delikatnie cukrem (zależny od tego jest smak jogurtu). Smacznego!

Zielnik Kuchenny 2013

13 komentarzy:

  1. Ale pyszotka ;) W sam raz do pizzy !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja bym zjadła z kiełbaską z grilla:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię identyczby czasami, Jest pszepyszny

    OdpowiedzUsuń
  4. sos czosnkowy nalezy do moich ulubionych, ale przeważnie robię bez koperku:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszny sos!
    Lubię taką wersje też do jajek lub sałatki.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja często robię sosiki, czasem na bazie majonezu, czasem nie, ale łączy je jedno, są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. jest czosnek, jest dobrze ;) uwielbiammmmmmmmmm

    OdpowiedzUsuń
  8. Nominowałam Twój Blog do Liebster Blog Awards. Nominacja do jest otrzymywana, za tzw. 'dobrą robotę'.
    Przyznaje się ją w miarę początkującym blogerom, aby promować blogi świeże w sieci :)
    Szczegóły tutaj --> http://www.redheadcooking.com/liebster-blog-awards/

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja uwielbiam takie sosy do jaj na twardo:)

    OdpowiedzUsuń