Uwielbiam czas spędzania popołudni na ogródku. I mimo, że pogoda nas nie rozpieszcza to czasem znajdzie się chwilka by rozpalić grilla i zjeść zdrowy posiłek na łonie natury. Sos czosnkowo - koperkowy (koperek z ogródka) jest świetnym uzupełnieniem do sałatek, mięska z grilla, kanapek, czy przekąsek słonych. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 100 ml majonezu (dobrej jakości)
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2-4 ząbki czosnku (w zależności od gustu)
- pęczek koperku
- sól, pieprz, cukier
PRZYGOTOWANIE:
W miseczce mieszamy majonez z jogurtem. Przeciskamy do niej czosnek oraz dodajemy posiekany koperek. Wszystko dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz delikatnie cukrem (zależny od tego jest smak jogurtu). Smacznego!
Ale pyszotka ;) W sam raz do pizzy !
OdpowiedzUsuńJa bym zjadła z kiełbaską z grilla:)
OdpowiedzUsuńRobię identyczby czasami, Jest pszepyszny
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie:)
OdpowiedzUsuńsos czosnkowy nalezy do moich ulubionych, ale przeważnie robię bez koperku:)
OdpowiedzUsuńPyszny sos!
OdpowiedzUsuńLubię taką wersje też do jajek lub sałatki.
ale pyszności:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńJa często robię sosiki, czasem na bazie majonezu, czasem nie, ale łączy je jedno, są pyszne :)
OdpowiedzUsuńjest czosnek, jest dobrze ;) uwielbiammmmmmmmmm
OdpowiedzUsuńNominowałam Twój Blog do Liebster Blog Awards. Nominacja do jest otrzymywana, za tzw. 'dobrą robotę'.
OdpowiedzUsuńPrzyznaje się ją w miarę początkującym blogerom, aby promować blogi świeże w sieci :)
Szczegóły tutaj --> http://www.redheadcooking.com/liebster-blog-awards/
Ja uwielbiam takie sosy do jaj na twardo:)
OdpowiedzUsuńObowiązkowo do grilla:)!
OdpowiedzUsuńom nom nom
OdpowiedzUsuń