Translate

niedziela, 21 lipca 2013

Oscypek z borówką

Tęskni mi się za górami, za czystym powietrzem i szumem wysokiego lasu. W górach czuję, że żyję. I wcale nie narzekam, że mięśnie odmawiają posłuszeństwa, ani że pot leje się z czoła. Iść tam wysoko, by w końcu dosięgnąć szczytu - to nasz cel. Może jeszcze w te wakacje... Póki co przywołuję wspomnienia oscypkami z grilla z borówką - moje ulubione. Zapraszam! 




SKŁADNIKI:

- oscypek 
- borówka KROKUS
- grill

PRZYGOTOWANIE:

Oscypka grillujemy z obu stron na rozgrzanym grillu (ewentualnie elektrycznym lub patelni), aż zmięknie i lekko się przyrumieni. Podajemy z borówką lub żurawiną, jak kto woli. 


Osobiście polecam borówkę z firmy Krokus. Wypróbowałam wiele słoiczków innych firm jednak ta jest najlepsza. Nie jest za słodka ani za kwaśna, idealna do oscypków. Taka jak lubię!

A tak wygląda wersja z grilla elektrycznego :)


12 komentarzy:

  1. Ja też kocham góry. Czuję się tam najszczęśliwsza:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna przekąska:) bardzo lubie sery na ciepło:)

    OdpowiedzUsuń
  3. kurde, nigdy w zyciu nie jadłam oscypka...

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takiego oscypka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. oscypka uwielbiam na pizzy-tak żeby samego jeść to nie za bardzo.. :)
    A góry również kocham!

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm! z borówką jeszcze nie próbowałam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię oscypki. Niestety tak bardzo, że zazwyczaj nie dowiozę ich już do grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  8. a te borówki to dużo cukru mają? bo jak nie, to przepis się super nadaje na ten konkurs https://www.facebook.com/mojanowafigura/app_357466927710122 obczaj sobie tylko!

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam oscypki na ciepło. Jak tylko zobaczę natychmiast kupuję:)

    OdpowiedzUsuń