Translate

sobota, 4 maja 2013

Ciastka francuskie z jagodami

Polecam Wam pomysł na szybkie ciasteczka, które świetnie zaspokoją ochotę na coś słodkiego. Robi się je w minutkę i już za chwilkę rozkoszujemy się ich smakiem. Można "nadziać" je czym tylko chcemy. Zapraszam!

SKŁADNIKI:

- opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g konfitury z jagód Premium Rosa
- cukier waniliowy

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na niewielkie kwadraty. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kwadrat nakładamy ok. pół łyżeczki konfitury i lekko oprószamy ją cukrem waniliowym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok. 20 min. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!


13 komentarzy:

  1. Ciasto francuskie i konfitura z jagód... mmm uwielbiam to połączenie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. robię podobnie:) zresztą uwielbiam wariacje z ciasta francuskiego:)

    OdpowiedzUsuń
  3. aah.. uwielbiam takie ciastka! :)
    Szybkie, smaczne i na raz ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. ojej.. ma noc.. ale bym zjadła takie ciastko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciasto francuskie to moje ulubione chyba zaraz po kruchym i drożdżowym ;D wciąż nie mogę się zdecydować które lubię najbardziej, w każdym razie Twoje ciasteczka bardzo, bardzo lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam! Zamawiam jak przyjade w odwiedziny :) Albo pierogi z jagodami od Twojej Babci :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam ciasto francuskie z owocami...:)!

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie błyskawiczne przepisy. Wracasz do domu a za chwilę zapach cię obezwładnia. Ciasto francuskie i jagody! Już czuję jak to pachnie:))

    OdpowiedzUsuń
  9. konfitura jagodowa... mogłabym ją wyjadać nawet prosto ze słoiczka :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ale pyszności, mniam mniam:) pięknie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń