Translate

czwartek, 2 maja 2013

Tagliatelle z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Będąc w Lidlu zobaczyłam świeży makaron naturalnie barwiony czarną mątwą. Od razu wiedziałam, że muszę zrobić coś pysznego z jego udziałem. Zapraszam na  polsko - włoską ucztę makaronową :)



SKŁADNIKI:

- 250 g świeżego makaronu
- pojedyńcza pierś z kurczaka
- 100 g świeżego baby szpinaku
- 100 g świeżych pieczarek
- sos sojowy, sos worcestershire
- łyżka soku z limonki
- sól, pieprz
- olej

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy do niego pokrojone pieczarki i szpinak. Dusimy aż wszystko będzie miękkie. Do kurczaka wrzucamy ugotowany makaron. Danie doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki oraz sosem worcestershire. Smacznego!


8 komentarzy:

  1. Wygląd tego makaronu mnie nie przekonuje :P A jak smakuje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak makaron, nic nadzwyczajnego :) Polecam :)

      Usuń
  2. Ej, ten kolor jest genialny!;) tak fajnie sie komponuje z jasnym kurczakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. o wow, ale apetycznie to wyglada :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nigdy nie jadłam takiego makaronu:) a szpinak świeży już króluje, u mnie w sklepie już dziś też zauważyłam:)
    Pycha danie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Genialny makaron, mialem 2 maja urodziny i dziewczyna zrobila mi cos podobnego :) fantastyczny przepis na obiad :)

    OdpowiedzUsuń