Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na fantastyczną sałatkę pieczarkową z jajkami, szynką i warzywami. Jest pyszna, idealna na każdą okazję. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 5 jajek na twardo
- 30 dag pieczarek
- 1/2 cebuli
- 2 pęczki szczypiorku
- pęczek rzodkiewki
- słoik selera konserwowego
- 30 dag szynki konserwowej
- majonez
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, dusimy na małym ogniu. Ugotowane jajka, szczypiorek i seler kroimy. Szynkę i rzodkiewkę trzemy na ratce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Przepis od Doroty :)
Przesmaczna!
OdpowiedzUsuńJuż mam na nią ochotę.
Mam świeże pieczarki i wszystkie pozostałe składniki...
ale mix smaków nie pomyślałabym, żeby do sałatki dodać podsmażane pieczarki, bajer;)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńchciałabym ją mieć w lodówce:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, jeszcze takiej nie robiłam.
OdpowiedzUsuńjejku, dałabym duzo za miseczke tej sałatki... jaka ja głodna jestem...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię sałatkę pieczarkową , choć robię trochę inną:)
OdpowiedzUsuńDodatek selera mnie zaintrygował, nigdy nie dodawałam go do sałatki pieczarkowej. Wygląda znakomicie!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy dobór składników z ochotą skorzystam z przepisu.
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takiej, więc z chęcią wypróbuję przy najbliższej okazji. :)
OdpowiedzUsuńSzczerze do tej pory nie szalalam za salatka pieczarkowa, bo wszystkim wychodzila mdla. A twoja na pewno taka nie jest dzieki selerowi! Na 100 % przetestuje!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Pisanki mi zostały i już się martwiłam co z nimi począć. Sałatka się chłodzi w lodówce. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńPyszna:)! Robię podobną ale z groszkiem...
OdpowiedzUsuńjeszcze takiej nie jadłam, ale wygląda bardzo smacznie:) muszę koniecznie spróbować:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńGenialna sałatka:)
OdpowiedzUsuń