Translate

wtorek, 9 kwietnia 2013

Surówka z kapusty kiszonej

Pyszna surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli. Idealna jako dodatek do większości dań obiadowych. Osobiście uwielbiam ją jeść tak samą:) A Wy? Zapraszam!



SKŁADNIKI:

- 30 dag kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 mała czerwona cebula
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Do miski trzemy na małych oczkach umytą i obraną marchewkę. Cebulkę kroimy na bardzo drobną kostkę, dodajemy kapustę i olej. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego!


Przywołujemy wiosnę!!!

15 komentarzy:

  1. mój mąż robi taką surówke do ryby :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam;) również do ryby często ją podaję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. u mnie też do ryby! Ale bez cebuli :) uwielbiam ją;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja jeszcze dodaje jabłuszko, do rybki najlepsza surówka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaka piękna klasyka. Ja jeszcze dodaję łyżeczkę cukru. Jem z rybą, plackami i solo. Jest świetna i aż kipi witaminą C. Na przednówku lepsza od aptecznej multiwitaminy. Pozdrawiam bardzo wiosennie:))

    OdpowiedzUsuń
  6. Idealna propozycja na taka pochmurną zimna wiosnę...ja lubię dodać jeszcze suszoną żurawinę:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zjadło mi wszystkie ogonki w "ą"- sorry:)To pewnie z głodu:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Poczciwa, polska, obiadowa klasyka. Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  9. Śliczna ta kapusta w miseczce!
    Pyszna surówka,prawdziwe zdrowie.

    OdpowiedzUsuń
  10. szukam czegoś staropolskiego... pomóż please, jak coś znajdziesz u siebie w przepisach to wyślij mi link na blog :) będę Ci wdzięczna :* Kapusta kiszona- czysta klasyka i jaka pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  11. Hmm Kapusta kiszona jest u mnie w domu bardzo często wykorzystywanym składnikiem, ale szczerze, surówkę lubię najbardziej! Czasami jak zupełnie nic nie chce mi się nic przygotowywać biorę sporą garść kapusty i kroję drobno posypuję łyżką cukru i polewam olejem. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam na obiad do ziemniaków i kotleta z kurczaka:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja też mogę jeść ją samą :)!

    OdpowiedzUsuń
  14. uwielbiam kiszoną kapustę w tym wydaniu ! :)

    OdpowiedzUsuń