Pyszna surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli. Idealna jako dodatek do większości dań obiadowych. Osobiście uwielbiam ją jeść tak samą:) A Wy? Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 30 dag kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 mała czerwona cebula
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Do miski trzemy na małych oczkach umytą i obraną marchewkę. Cebulkę kroimy na bardzo drobną kostkę, dodajemy kapustę i olej. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego!
mój mąż robi taką surówke do ryby :)
OdpowiedzUsuńDo ryby najlepiej pasuje.
UsuńUwielbiam;) również do ryby często ją podaję :)
OdpowiedzUsuńu mnie też do ryby! Ale bez cebuli :) uwielbiam ją;)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze dodaje jabłuszko, do rybki najlepsza surówka:)
OdpowiedzUsuńJaka piękna klasyka. Ja jeszcze dodaję łyżeczkę cukru. Jem z rybą, plackami i solo. Jest świetna i aż kipi witaminą C. Na przednówku lepsza od aptecznej multiwitaminy. Pozdrawiam bardzo wiosennie:))
OdpowiedzUsuńIdealna propozycja na taka pochmurną zimna wiosnę...ja lubię dodać jeszcze suszoną żurawinę:)
OdpowiedzUsuńZjadło mi wszystkie ogonki w "ą"- sorry:)To pewnie z głodu:)
OdpowiedzUsuńPoczciwa, polska, obiadowa klasyka. Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńŚliczna ta kapusta w miseczce!
OdpowiedzUsuńPyszna surówka,prawdziwe zdrowie.
szukam czegoś staropolskiego... pomóż please, jak coś znajdziesz u siebie w przepisach to wyślij mi link na blog :) będę Ci wdzięczna :* Kapusta kiszona- czysta klasyka i jaka pyszna!
OdpowiedzUsuńHmm Kapusta kiszona jest u mnie w domu bardzo często wykorzystywanym składnikiem, ale szczerze, surówkę lubię najbardziej! Czasami jak zupełnie nic nie chce mi się nic przygotowywać biorę sporą garść kapusty i kroję drobno posypuję łyżką cukru i polewam olejem. Pycha!
OdpowiedzUsuńUwielbiam na obiad do ziemniaków i kotleta z kurczaka:)
OdpowiedzUsuńJa też mogę jeść ją samą :)!
OdpowiedzUsuńuwielbiam kiszoną kapustę w tym wydaniu ! :)
OdpowiedzUsuń