Translate

wtorek, 23 kwietnia 2013

Roladki ze schabu ze szpinakiem i serem

Jeśli znudziły się Wam kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce to zapraszam Was na pyszne roladki - świetną alternatywę dla zwykłych schaboszczaków.
 Lekka i wiosenna wersja schabu może być jeszcze pyszniejsza!



SKŁADNIKI: (2 szt.)

- 2 plastry schabu
- duża garść świeżego szpinaku
- 2 grube plastry żółtego sera
- sól, pieprz
- 1 jajko
- mąka
- 4 łyżki oleju do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy szpinak i ser, zawijamy roladkę. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Smacznego!


Przywołujemy wiosnę!!!

12 komentarzy:

  1. uwielbiam je !
    do tego te kuszące zdjęcia
    super ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o wow, jak to pysznie wygląda! daj jedną :p

    OdpowiedzUsuń
  3. No to by moje chłopy zjadły! Wyglądają pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pysznie nadziane:) obiad idealny i dla mnie i dla mojego A. który musi mieć mięso:P

    OdpowiedzUsuń
  5. http://dusia-gotuje.blogspot.com/2013/04/konkurs.html
    zapraszam do konkursu !!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy przepis:) Muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam je:) Ale nabrałam na nie ochoty:) Wyglądają wyśmienicie:) palce lizać:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Podobne roladki robię z kurczaka ale widać ze schabu też wychodzą mega apetyczne:)!

    OdpowiedzUsuń
  9. ale to bajernacko wygląda! :)
    zjadłabym sobie taki obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Doskonałe!
    Ten pyszny środek jest tak kuszący...
    Zrobię je po powrocie z majówki.
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń