Dzięki platformie Ambasador Innowacji mogłam przetestować blender ręczny Philips Avance Collection HR1676/90, który bez fałszywego wychwalania okazał się najlepszym blenderem jakikolwiek miałam okazję używać. O tym cudeńku kilka zdań poniżej, a teraz zapraszam Was po przepis.
SKŁADNIKI:
- nieduża dynia
Hokkaido (ok. 1,3 kg)
- cebula
- 600 ml bulionu
- 2 pełne łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
- 1-2 łyżeczki świeżo startego imbiru
- dodatkowo: grzanki, śmietanka 30%, pestki z dyni
PRZYGOTOWANIE:
W garnku
rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i chwilkę smazymy. Gdy
cebula się zeszkli do garnka dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię. Po minucie dodajemy połowę (300ml) bulionu i dusimy do
miękkości, aż dynia zacznie się rozpadać. Zawartość
garnka miksujemy blenderem ręcznym do uzyskania gładkiej masy. Całość doprawiamy
imbirem, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Podajemy
z grzankami, śmietanką i pestkami z dyni.
Rady:
By przygotować pyszne grzanki wystarczy na patelni roztopić łyżkę masła, na
której usmażymy 2 kromki wczorajszego chleba pokrojone w kostkę, aż uzyskają
złocisty kolor.
Blender ręczny Philips Avance Collection HR1676/90 to produkt na
miarę moich wysokich oczekiwań. Posiada funkcję SpeedTouch, dzięki której za
jednym przyciśnięciem intuicyjnie wybieramy prędkość ostrza. Naciskając
delikatnie przycisk, ostrze porusza się wolniej, zaś dociskając przycisk
zwiększamy siłę obrotu dochodząc aż do mocy turbo. Fantastyczna sprawa, ponieważ
dzięki temu dostosowujemy prędkość do naszych oczekiwań. Funkcja ProMix
wykorzystująca kształt trójkąta pozwala na szybsze i dokładniejsze zmiksowanie
składników, nie chlapiąc przy tym na
prawo i lewo (dzięki osłonce o falistym kształcie dolnej części blendera).
Mocny i niezawodny silnik 800 W to kolejna zaleta produktu Philips. Mogę
pokusić się na stwierdzenie, że nie ma dla niego rzeczy niemożliwych do
zmielenie – oczywiście w granicach rozsądku J To co mnie zachwyciło to jego ergonomiczny
kształt. Wspaniale dopasowuje się do dłoni, tworząc z nią jedną całość. Jego
przycisk jest tak wygodny w użyciu, że nawet długie, kobiece paznokcie nie
stwarzają kłopotu.
W skład zestawu wchodzą
także:
- niewielki
rozdrabniacz do siekania np. orzechów, ziół czy mięsa. Z nim wykonasz na
przykład perfekcyjny tatar w kilka chwil zaskakując swoich gości czy rodzinę.
Ja przygotowałam piekielną pastę z papryczek chili, którą będę trzymać w
słoiczku w lodówce i dodawać do moich dań według potrzeby
- trzepaczka, która
jest niezbędnym dodatkiem dla każdej Pani Domu. Z łatwością ubije pianę z
białek, bitą śmietanę, a nawet domowy, pyszny majonez
- wysoki pojemnik
1200 ml, dzięki któremu z łatwością zmiksujemy, ubijemy czy wymieszamy wybrane
składniki. Wyposażony jest on w miarkę, uchwyt oraz dziobek.
Wszystkie części są
łatwe w utrzymaniu w czystości, a ich odłączanie odbywa się przy pomocy tylko
jednego przycisku.
uwielbiam krem z dyni!
OdpowiedzUsuńSuper przepis na zimową zupę! A ten blender tez wygląda porządnie - mógłby być dobrym prezentem pod choinkę :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie szukam blendera, przyda się opinia :)
OdpowiedzUsuńSuper blender, jestem w trakcie planowania zakupu nowego sprzetu chyba wiem już który wybiorę. Dzięki!
OdpowiedzUsuńWpis jak na zamówienie. Szukam właśnie blendera na prezent:))
OdpowiedzUsuńZupa genialna i w kolorze i w zestawie smaków:))
Proszę wkleić banerek akcji :) A bulion to warzywny ? :)
OdpowiedzUsuńOczywiście, warzywny.
Usuńjednak dobry blender to podstawa w kuchni. a zupę jadłabym miskami ;-)
OdpowiedzUsuńzupa z dyni - pychota :) w tym roku się do niej przekonałam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kremy:) Blender pierwsza klasa:)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam, mniam :D
OdpowiedzUsuńkrem z dyni to chyba najlepszy rodzaj zupy-krem:)
OdpowiedzUsuńPiękna zupa krem, mniam :)
OdpowiedzUsuń