Przejeżadżając wczoraj koło pewnej-niezdrowej restauracji fast food zauważyłam tortillę z krewetkami. Ślinka mi pociekła. Wiedziałam co dziś będzie na obiad :)
SKŁADNIKI (na dwie tortille):
- 2 placki tortilli
- ok. 8 krewetek królewskich
- panierka
- sałata lodowa
- papryka
- ogórek
- sos tysiąca wysp
- sos chilii słodko - pikantny
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa kroimy i przygotowujemy na talerzyku. Krewetki myjemy, oczyszczamy, panierujemy i smażymy w głębokim oleju. Gdy się zarumienią osuszamy na papierowym ręczniku. Pojedyńczy placek podgrzewamy na suchej patelni, następnie smarujemy sosem tysiąca wysp i układamy składniki (jak na zdjęciu wyżej). Wszystko polewamy sosem chili i zawijamy. Smacznego!
tortilla na bogato:)
OdpowiedzUsuńBogato i smacznie, niestety zdjęcia złej jakości...ale i tak polecam!
Usuń