Frankfurterki w cieście francuskim to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach, na przykład zbliżającej się sylwestrowej :) Podane z ulubionymi sosami (ketchup, musztarda, sos barbecue, czy czosnkowy) smakują wyśmienicie. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 10-12 szt. frankfurterek (polecam Delikatesowe marki Duda)
- 1 op. ciasta francuskiego
- 2 łyżki białego sezamu
- jajko do posmarowania
- ulubione sosy
PRZYGOTOWANIE:
1. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C.
2. Ciasto francuskie kroimy w 1 cm paski każdym paskiem owijamy kiełbaski.
3. Gotowe kiełbaski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
4. Pieczemy ok 10-15 min. aż się ładnie zrumienią. Podajemy z sosami, smacznego!
sprawdzą się doskonale na Sylwestra :)
OdpowiedzUsuń