Translate

wtorek, 19 grudnia 2017

Frankfurterki w cieście francuskim

Frankfurterki w cieście francuskim to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach, na przykład zbliżającej się sylwestrowej :) Podane z ulubionymi sosami  (ketchup, musztarda, sos barbecue, czy czosnkowy) smakują wyśmienicie. Zapraszam!


SKŁADNIKI:

  • 10-12 szt. frankfurterek (polecam Delikatesowe marki Duda)
  • 1 op. ciasta francuskiego 
  • 2 łyżki białego sezamu
  • jajko do posmarowania
  • ulubione sosy

PRZYGOTOWANIE:

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C.

2. Ciasto francuskie kroimy w 1 cm paski  każdym paskiem owijamy kiełbaski.

3. Gotowe kiełbaski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.

4. Pieczemy ok 10-15 min. aż się ładnie zrumienią. Podajemy z sosami, smacznego!



1 komentarz: