Translate

niedziela, 14 grudnia 2014

Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny. Grzegorz Łapanowski oraz Maia Sobczak

Święta już za rogiem, a Wy wciąż nie macie prezentu dla siostry, mamy czy wujka? Nie martwcie się - przychodzę z ratunkiem. Jeśli osoba do obdarowania lubi dobre jedzenie a co za tym idzie, gotuje w domu, w sklepach czy w Internecie możecie znaleźć wiele książek kulinarnych wartych uwagi. Jedną z nich jest fantastyczna książka Grzegorza Łapanowskiego i Mai Sobczak - "Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny". Jest to publikacja skierowana do każdej osoby, która dba o zdrowie i dba o to co je. Szczególnie poleciłabym ją rodzicom, dla których dobro swoich pociech jest najważniejsze i którzy interesują się jak przygotowywać posiłki by były wartościowe, zdrowe i przede wszystkim smaczne.

Grzegorza Łapanowskiego znamy z kulinarnych programów telewizyjnych emitowanych na Kuchni+ lub z Top Chef, gdzie jest prowadzącym i jurorem. Jest miłośnikiem świeżej, sezonowej i lokalnej żywności. Maia Sobczak to propagatorka zdrowego stylu życia, wegetarianka, autorka bloga qmamkasze.pl.

Razem stworzyli coś więcej niż tylko kolejną książkę z przepisami. Pierwsza część książki to przydatny poradnik mówiący np. o tym czym jest dobre jedzenie, jak świadomie kupować, jak uczyć nasze dzieci wiedzy kulinarnej lub czym są choroby dieto-zależne (np. otyłość, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, nowotwory).

Kolejne rozdziały to smaczne i zdrowe przepisy na:
- I śniadanie
- II śniadanie
- obiady
- przekąski/desery
- kolacje 

Przepisy w książce są sprawdzone, proste i  wykonane z ogólnodostępnych produktów. Są jasno i czytelnie przedstawione. Każdy przepis składa się z opisu składników, etapów przygotowania oraz rad i podpowiedzi, które ułatwią nam przygotowanie posiłku. Książka zawiera zdjęcia, które kreują naszą wyobraźnie, a swoim smakowitym wyglądem zachęcają do gotowania.

Z książką nauczymy się zasad zdrowej diety oraz ekonomi życia codziennego.

Książkę możecie kupić w dobrej cenie TUTAJ.



Grzegorz Łapanowski, Maia Sobczak
Kategoria: Książki kucharskie
Okładka: twarda
Format: 240x165mm
Liczba stron: 224
Wydawnictwo: Publicat

12 komentarzy:

  1. super , wygląda na ciekawą , chętnie przetestuję

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa pozycja!

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo dobra pozycja w kulinarnym świecie książek, bardzo! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. oj, szkoda, że biały chleb jest na indeksie bo taki najbardziej lubię:) a książka wyglada ciekawie

    OdpowiedzUsuń
  5. Książka wygląda bardzo ciekawie, ale chyba tylko ja byłabym zadowolona z takiego prezentu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Okładka bardzo mi się podoba.
    Wnętrza nie znam.
    Mam nadzieję,że książka warta zakupu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej. Szczególnie polecam ją rodzicom, którzy powinni dbać o to co jedzą ich pociechy!

      Usuń
  7. książki kucharskie uwielbiam i kupuję pasjami :) ale tego Łapanowskiego nie trawię, spotkałam go kiedyś w restauracji na Saskiej Kępie, opierdzielał jakaś kelnerkę od stóp do głów, aż mi się przykro zrobiło...

    OdpowiedzUsuń
  8. może jakaś dobra dusza sprezentuje mi tą książeczkę pod choinkę ; )

    OdpowiedzUsuń
  9. Książka zapowiada się fajnie, podoba mi się. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Odkąd prowadzi Top Chef jakoś go przestałam lubić ;) Ale książka wygląda fajnie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. ja w tym roku właśnie książki kulinarne prezentuję :-) (chyba, że ktoś nie lubi gotować to wtedy Mikołaj mu pachniuka przyniesie ;-) ) Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń