Translate

wtorek, 28 maja 2013

Kaszanka w kapuście kiszonej z grilla

Jeśli znudziły się Wam kiełbaski z grilla zachęcam do wypróbowania pomysłu na kaszankę lub krupnioka z grilla w kapuście kiszonej i cebulce. Smakują rewelacyjne, a przekona się o tym każdy kto tylko spróbuje. Zapraszam!


poniedziałek, 27 maja 2013

Ucierane ciasto z rabarbarem

Czy i Wam rabarbar kojarzy się z dzieciństwem kiedy to długie, czerwone łodygi jadło się maczając w cukrze? Uwielbiam wracać myślami do tamtych beztroskich chwil... Będąc na targu wyszukałam najpiękniejsze okazy i szybko pobiegłam upiec coś pysznego. Ucierane ciasto robi się łatwo i szybko. Idealne do kawki czy herbaty. Zapraszam!

piątek, 24 maja 2013

Kotleciki z ryżu i natki pietruszki

Przepis na te pyszne kotleciki dostałam od koleżanki. Mogą być dodatkiem do mięsa bądź samodzielnym daniem np. z sosem pieczarkowym. Fantastycznie smakują, są delikatne i sycące. Zapraszam!

środa, 15 maja 2013

Makaron z tuńczykiem w sosie warzywno - pieczarkowym

Dania z makaronu zawsze są mile widziane na naszym stole. Bo przecież jest smaczny, a do tego bardzo szybki w przygotowaniu. Sprawdza się w zapiekankach, daniach z sosami ale też i w sałatkach. Nigdy się na nim nie zawiodłam:) 
Dziś ze względu na brak czasu wypróbowałam nowy sos warzyno - pieczarkowy Tarsmak. Jest smaczny na zimno i na ciepło. W jego składzie nie znalazłam nic podejrzanego, tylko warzywa, przecier pomidorowy, ocet, troszkę skrobi i przyprawy. Warto zawsze mieć słoiczek w lodówce w razie nagłego głodu. Zapraszam!

poniedziałek, 13 maja 2013

Pulpety mięsno-warzywne w sosie pieczarkowym Tarsmak

Jeśli potrzebujecie inspiracji na szybki i zarazem pyszny obiad polecam wypróbować przepis na aromatyczne pulpeciki z mięsa mielonego i warzyw zatopione w sosie pieczarkowym, którego miałam możliwość przetestowania. Recenzję znajdziecie pod przepisem. Zapraszam! 


sobota, 4 maja 2013

Ciastka francuskie z jagodami

Polecam Wam pomysł na szybkie ciasteczka, które świetnie zaspokoją ochotę na coś słodkiego. Robi się je w minutkę i już za chwilkę rozkoszujemy się ich smakiem. Można "nadziać" je czym tylko chcemy. Zapraszam!

czwartek, 2 maja 2013

Tagliatelle z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Będąc w Lidlu zobaczyłam świeży makaron naturalnie barwiony czarną mątwą. Od razu wiedziałam, że muszę zrobić coś pysznego z jego udziałem. Zapraszam na  polsko - włoską ucztę makaronową :)