Translate

czwartek, 17 stycznia 2013

Pasta z makreli

Uwielbiam przygotowywać pasty do kanapek sama. Jestem nie tylko zadowolona z tego, że zrobiłam je osobiście, lecz cieszę się, bo wiem co jem! Uważam, że domowa pasta z makreli jest nie do porównania lepsza od tych sklepowych. Do tego jest banalnie prosta, spróbujcie! Zaparszam :)


SKŁADNIKI:

- średnia wędzona makrela
- kostka półtłustego twarogu
- 1 ugotowane jajko
- cebula
- sól, pieprz
- łyżka śmietany

PRZYGOTOWANIE:

Jajko i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości. W misce ucieramy wszystkie składniki w jednolitą masę. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego! 


17 komentarzy:

  1. uwielbiam takie pasty, sa lekie i pożywne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować to połączenie z twarogiem.... zawsze tylko dodawałam trochę majonezu i/lub masła...

    OdpowiedzUsuń
  3. no jakoś za wędzoną nie przepadam:( ale mama zrobiła makrelę z sosie pomidorowym i dobra była:)
    Ale, co do tego: zrobię i wiem, co jem-zgadzam się 100%!

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja bardzo lubię taką pastę z makreli, wiesz warto jeszcze dodać ogórki konserwowe do niej i jest bez porównania :)
    Piękne zdjęcia pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pastę z makreli, robię podobną, chociaż często dodaję też groszek:)

    OdpowiedzUsuń
  6. u mnie ryba i ser bialy nie ida w parze...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tym połączeniu idą uwierz mi! Wogóle nie czuć że w paście jest ser :)

      Usuń
    2. No tak,pewnie jest smaczna, ale czy zdrowa? Ostatnio czytałam, że nie wszystkie połączenia składników idą nam na zdrowie. ja ucieram drewnianą pałką makrelę z oliwą z oliwek (może być olej), dodaję usiekany ogórek kiszony albo konserwowy, cebulę (nie sparzoną) i jajko./+sól, pieprz)Pachnąca i smaczna.

      Usuń
  7. Moja Mamusia robi identyczna! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jednak nie bo dodaje jeszcze pokrojony w drobna kosteczke ogórek kiszony :)

      Usuń
  8. Bardzo lubie takie pasty, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Z serkiem jeszcze nie robiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Lubię pastę z makreli, ale dawno nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń