Translate

piątek, 3 sierpnia 2012

Letnia sałatka ryżowa

Jest bardzo tania i łatwa w przygotowaniu. Świetna do grilla, czy do kolacji. Wszystkim bardzo smakuje. Zapraszam

SKŁADNIKI: (na dużą miskę)

- 3 woreczki ryżu
- 2 długie ogórki
- 2 pęczki rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- majonez
- sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy jak na opakowaniu. Warzywa dokładnie myjemy. Ogórka obieramy i kroimy na małą kosteczkę. Rzodkiewkę trzemy na grubych oczkach, a szczypiorek siekamy. Wszystko dobrze mieszamy z zimnym ryżem i doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Smacznego!


Kolorowo - sałatkowo

3 komentarze:

  1. Chyba sie skusze na ta salatke w przyszly weekend - czy pasowalby jogurt w wersji light zamiast majonezu?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy dodatek do grilla, pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń