Translate

niedziela, 17 czerwca 2012

Skrzydełka w miodowo-musztardowej marynacie - grillowania ciąg dalszy

Skrzydełka są świetną propozycją na niespodziewanego grilla jak ten mój wczoraj. Szybko się marynują, a smakują wyśmienicie. 

SKŁADNIKI:

- ok. 10 skrzydełek
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki musztardy (ja używam do tego kremskiej)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
- szczypta ziół prowansalskich, papryki słodkiej i ostrej oraz czosnku




PRZYGOTOWANIE:
Skrzydełka dokładnie umyć. W miesce wymieszać wszystkie składniki, a następnie starannie wymieszać ze skrzydełkami, tak by każda ich część była pokryta glazurą. Zostawić na około godzinę (lub dłużej jeżeli jest to możliwe) w lodówce. Grillować aż się ładnie zarumienią. Smacznego! :)





Grill 2012

4 komentarze:

  1. mniam mniam mniam:) Uwielbiam takie skrzydełka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam skrzydełek z grilla, chyba zrobię właśnie w tej marynacie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, są wyśmienite, a w przygotowaniu zajmują minutkę! :)

      Usuń
  3. Marynata jest Boska:):) Palce Lizac !!!!!! Polecam Jak Najbardziej :):):):):)

    OdpowiedzUsuń