Kotlety ze schabu pod brokułowo - serową pierzynką to smaczny pomysł jak połączyć mięso z warzywami. Idealny pomysł na obiad dla dzieci. Zapraszam!
- 2 kotlety ze schabu
- 4-5 różyczek brokuła
- 2 plasterki sera żółtego
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Schab myjemy, osuszamy i rozklepujemy, opruszamy solą i pieprzem. Ozłacamy go na rozgrzanym oleju z obu stron. Brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki rozgniatamy do widelcem i układamy na podsmażonym mięsie, na to kładziemy platerek sera i dusimy na patelni pod przykryciem ok. minuty. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Smacznego!
Fajny pomysl :-)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł ja następnym razem tak zrobię. Brokuły wcześniej gotowałaś? Czy doszły w piekarniku?
OdpowiedzUsuńBrokuł jak w przepisie gotowałam al dente, a kotlety dochodziły nie w piekarniku a na patelni pod pokrywką :)
UsuńI znów same pyszności :)
OdpowiedzUsuńAle pysio, uwielbiam brokuły ;)
OdpowiedzUsuńBrokuły i ser żółty - boskie połączenie :D
OdpowiedzUsuńu mnie jest podobny podział mięsno warzywny:D bardzo smaczny obiadek:)
OdpowiedzUsuńah Ci nasi mężczyźni :)
UsuńLubię takie kotleciki, ale z kurczaka:)
OdpowiedzUsuńZ kurczaka też wychodzą świetne!
Usuńtak to już jestz tymi facetami, że obiad bez mięsa dla nich nie istnieje:P ale na szczęscie my mamy na to sposoby, podoba mi się ten pomysł bo bardzo lubię brokuła:) do tej pory robiłam jedynie z papryką lub pieczarkami:)
OdpowiedzUsuńo wowo! a ja dzisiaj właśnie mam schab.. moze pozycze przepis, bo to smacznie wyglada?
OdpowiedzUsuńpyszny!
OdpowiedzUsuń