Translate

sobota, 13 października 2012

Jajecznica z grzybami

Po dzisiejszym grzybobraniu jestem bogatsza o kilka słoiczków marynowanych podgrzybków i opieniek, 3 sznurki z suszącymi się już grzybkami i pyszną jajecznicę. Już nie pamiętałam jak smakuje. Była wyborna, mam nadzieję, że jutro jeszcze troszkę uda nam się znaleźć :)



SKŁADNIKI:

- grzyby
- jajka
- cebula
- masło
- sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby czyścimy, myjemy i kroimy na plasterki. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą tak by tylko przykryła grzyby, lekko solimy i gotujemy ok. 20 min. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle, dodajemy ugotowane i odcedzone grzyby, chwilkę smażymy, dodajemy jaja, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy jajka się zetną - jajecznica gotowa. Smacznego!

10 komentarzy:

  1. Teraz nie będę już narzekać na brak grzybów.. bo dzisiaj byłam w lecie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. No są grzybki, są. Tylko trzeba wzrok wyostrzyć. Mnie teraz bardzo krzyża bolą ;/ ale ile radości!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie pyszne!
    A zebrane przez siebie cieszą podwójnie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam jajówkę! Ale z grzybkami jeszcze nie jadłam :) w.

    OdpowiedzUsuń
  5. Smak musiał być boski :) Uwielbiam grzyby, u mnie tez się suszą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadłam jajek z grzybami ale chyba muszę spróbować bo jak patrzę na zdjęcia to się głodna robię;)

    OdpowiedzUsuń