Translate

wtorek, 7 sierpnia 2012

Panierowane boczniaki

Kotleciki z boczniaków są wyśmienite. Podane z pysznym sosem np. czosnkowym, czy duńskim, poezja smaków!


SKŁADNIKI:

- boczniaki (ilość wg uznania)
- jajko (gdy mamy więcej grzybów będzie potrzebne więcej jaj)
- mąka 
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Boczniaki myjemy i osuszamy. W trzech talerzach rozkładamy osobno mąkę, bułkę, a w trzeciej roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem. Każdego z boczniaka panierujemy w kolejności mąka, jajko, bułka. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor i osuszamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosami, lub traktujemy je jako dodatek do obiadu czy też jako zamiennik mięsny. Smacznego!

Smaki naszego dzieciństwa Smakołyki na pikniki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz