Translate

środa, 4 maja 2016

Deser Kinder Country

Każdy czasem ma ochotę na coś słodkiego, prawda? :) Deser inspirowany czekoladką Kinder Country to świetna propozycja dla dzieci jak i dorosłych - takich łasuchów jak ja. Na szczęście w kilka chwil wyczarujemy takie pyszności dla całej rodziny. Zapraszam!


SKŁADNIKI:

  • duże opakowanie herbatników
  • 2 garści prażonej pszenicy w miodzie (chrupki do mleka)
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 100 g białej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • mała forma do keksu + papier do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:

Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i schładzamy. Schłodzoną w lodówce śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy ciurkiem białą czekoladę wciąż miksując. Do masy dajemy 3/4 naszych chrupek z pszenicy i całość mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, także jej boki. Na spód układamy herbatniki a na nie wykładamy masę śmietankową. Całość przykrywamy resztą herbatników i wkładamy do lodówki.
Mleczną czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wylewamy ją na herbatniki i posypujemy całość resztą chrupek z pszenicy. Deser schładzamy w lodówce co najmniej 2 godziny. Smacznego!



9 komentarzy:

  1. mam go na liście do zrobienia, ale czekam na jakąś okazję bo ja nie jadam za bardzo słodyczy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, ale super przepis! I wydaje sie całkiem łatwy.

    OdpowiedzUsuń
  3. To taka cukiernicza sztuczka. Z niewielu składników mała pychotka:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie zjadłabym całość !:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wlasnie zabieram sie do roboty :) Mam nadzieje ze wyjdzie "kosmos"..

    OdpowiedzUsuń
  6. Wlasnie mi sie chlodzi :) mam nadzieje ze bedzie "kosmos"..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W taki razie czekam na relację po skosztowaniu ;)

      Usuń