Translate

środa, 17 października 2012

Ekspresowy kapuśniak na wędzonce

Dziś chciałabym Wam polecić sposób na błyskawiczny kapuśniak. Gotuje się go w sumie 25 minut, je oczywiście dużo szybciej - jest pyszny! Każda/y z nas ma czasem dzień, kiedy nie ma czasu stać przy garach, a jeść się przecież chce! Do tego coś  ciepłego poprawiłoby nam humor! Na taki dzień zaopatrzcie się w zupkę firmy SYS - kapuśniak, który jest zupełną nowością na rynku - polecam z czystym sumieniem. Ma to co powinien mieć! Jest idealnie kwaśny i ma co w nim pływać!


Składniki zupy:
kapusta suszona (min. 40%), warzywa suszone 15% (marchew, cebula, seler), kwas mlekowy (kwas), mąka ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, majeranek, kminek, pieprz czarny

SKŁADNIKI:

- kapuśniak SYS
- kawałek wędzonej kości
- 4 średnie ziemniaki
- 1 litr wody
- sól i pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Zawartość torebki wraz z wędzonką i pokrojonymi w kostkę ziemniakami umieść w garnku i zalej wodą. Gotuj 20 minut od zawrzenia. Następnie mieszankę z przyprawami rozprowadź w 250ml zimnej wody i wlej do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!

Zupkę można doprawić, ja dodałam tylko szczyptę soli i pieprzu - była idealna!


7 komentarzy: