Translate

sobota, 30 marca 2013

Warstwowa sałatka śledziowa

Kochani! 

Z okazji Wielkiej Nocy chciałam Wam życzyć zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt oraz głębokiego przeżywania radości, że Chrystus zmartwychwstał!

Ps. No i smacznego jajuszka :)


A przepis otrzymałam od mojej koleżanki Doroty. Okazja jest ku temu doskonała więc postanowiłam go natychmiast wypróbować. Sałatka jest pyszna i pięknie się prezentuje na stole. Zapraszam!


poniedziałek, 25 marca 2013

Pokochaj olej rzepakowy oraz lekka sałatka z sosem Cezara

Czy słyszeliście o kampanii informacyjnej POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY, której ekspertem jest Katarzyna Bosacka? Dzięki akcji mamy odkryć zalety oleju rzepakowego, nie tylko w sztuce kulinarnej, ale również w aspekcie zdrowotnym.

czwartek, 21 marca 2013

Kotlety z piersi kurczaka inaczej

Kotleciki te to świetna alternatywa dla zwykłych panierowanych kotletów. Możemy otworzyć swoją wyobraźnię i swobodnie dodać do nich inne składniki. Osobiście najbardziej lubię te z pieczarkami i natką pietruszki. Świetnie też smakują z czerwoną papryką lub cebulką, ale wszystko zależy od Waszej inwencji twórczej. Smakują na ciepło jak i na zimno, więc śmiało możemy zabrać je ze sobą do pracy, czy szkoły. Zapraszam :)

poniedziałek, 18 marca 2013

Salceson - czyli kakaowe ciasto z jabłkami

Potrzebujesz szybkiego pomysłu na ciasto? Salceson jest idealny. Robi się go błyskawicznie, składniki na ciasto zawsze są pod ręką, a do tego jest bardzo smaczny. Nazwę zawdzięcza dzięki jasnym punktom z jabłek na kakaowym cieście. Ciacho jest wilgotne i puszyste. Zapraszam!


czwartek, 14 marca 2013

Ciasto marchewkowe

To mój ulubiony przepis na ciasto marchewkowe, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii. Kupimy je tam w każdym sklepie. Możemy je posmarować kremem z białego serka lub mascarpone, a także nadziać bakaliami. Moje jest puszyste i wilgotne. Idealne do porannej kawy czy herbaty. Zapraszam!


niedziela, 10 marca 2013

Makaron muszle ze szpinakiem i fetą

Próbowaliście szpinakowych muszli? Danie jest rewelacyjne. Proste i w miarę szybkie do przygotowania. Idealne na obiad, kolację, czy spotkanie ze znajomymi. Przepis pochodzi z tyłu opakowania makaronu Conchiglioni Nr 55 (muszle). Zapraszam!

środa, 6 marca 2013

Zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy

To jedna z moich ulubionych zapiekanek. Przygotowuje się ją prosto i szybko. W zasadzie wszystkie składniki mam zawsze w domu stąd dość często gości na naszym stole. Smakiem troszkę przypomina danie z kociołka, które uwielbiamy robić latem. Zapraszam po przepis :)

niedziela, 3 marca 2013

Pietruszkowa zupa krem z serowymi ptysiami

Chciałabym się z Wami podzielić przepisem na pyszną zupkę pietruszkową, którą zostałam poczęstowana na piątkowym spotkaniu u Doroty. Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się, że będzie tak smaczna! Z domowymi, serowymi ptysiami zupa tworzy duet idealny. Lekki ale bardzo pożywny. Idealny na wiosnę. Polecam!